Handdukstorkar

HANDDUKSTORK – GUIDE

Att låta en varm handduk svepa runt kroppen är förstås en riktigt skön känsla. Har man dessutom golvvärme i badrummet så är det pricken över i:et. Den grundläggande principen är flödet av uppvärmt vatten i elementet som installeras i husets värmesystem. Värmen gör sedan i sin tur att vattnet värmer upp utrymmet där handdukstorkar kan installeras. För Er som inte har golvvärme kan enkelt installera en energisnål elburen handdukstork.

Handdukstork

Komplett badrum inklusive handdukstork.

Handdukstork eller som många även kallar det handdukshängare har många fördelar:

  • Värmeffekten på handduken som du därefter torkar dig med.
  • Designintryck som sprider en känsla av lite lyx samtidigt som det blir en snygg inrednings detalj.
  • Torkeffekten om man vill snabbtorka en handduk eller något annat.
  • Värmeeffekt på vintern då det kan fungera som ett extra element.

Saker som Du bör tänka på innan Du handlar en handdukstork:

  • Jämför priser och kolla på designen. Det finns ett mycket stort ut urval på marknaden. (kika på virab.se ledande leverantören med störst sortiment)
  • Kontakta gärna hantverkare för att kolla offerter vad det skulle kosta att få installationen utförd av ett proffs. Ofta har de firmor som säljer detta egen personal Du kan anlita som virab.se har.
  • Utnyttja ROT-avdraget.
  • Satsa på hög kvalitet – det lönar sig i längden och badrummet är en viktig plats som man tillbringar mycket tid i.
  • Kolla även upp eluppvärmda handdukstorkar och vad som passar bäst hos just Er.

I vårt fall lyxade vi till det lite extra och köpte en handdukstork av märket VINTAGE, vi beställde på nätet från VIRAB AB de kunde även hjälpa med bra rådgivning om vilken modell som passade oss. Vi anlitade samtidigt deras montörer som blixtsnabbt kom hem till oss och monterade.

Den var tillverkad i handgjord mässing med kromat utförande och levererades i trälåda. Fint skall det vara! Företaget hittade vi via ett tips av en kompis som bor i Västerås så vi passade på att ta det i samband med en grillfest hos den familjen.

Virab AB hade denna produkt som specialitet och och enormt utbud i alla prisklasser. Mycket bra service av kunnig personal. På deras hemsida kunde man läsa att de sålt över 100.000 handdukstorkar och hade lång erfarenhet av branschen.